Boloňské špagety
Boloňské špagety
►vlastní recept
♦Ingredience:
- Půl kila mletého masa
-mrkev
-čtvrt velkého celeru
-čtyři stroužky česneku
-koření ( Rozmarýn, Tymián, Oregáno, Nové koření, sůl, pepř )
-konzervovaná nakrájená rajčata naložená ve vlastní šťávě
- špagety
- cibule
-150 ml červeného polosladkého nebo polosuchého vína
- Navrch strouhaný sýr ( není nutný )
postup
⇒Nejprve si oloupeme a nakrájíme česnek,cibuli, celer a mrkev
⇒ poté nastrouháme celer s mrkví
⇒ Do mletého masa rozmačkáme česnek - zamícháme - osolíme, opepříme
⇒ Rozpálíme si pánev a osmahneme cibulku
⇒ Po chvíli přidáme celer a mrkev
⇒ Asi po pěti minutách přidejte do směsi maso a míchejte dokud se maso neopeče
⇒ Přidejte konzervovaná rajčata, víno - osolte - opepřete - přidejte Nové koření, Bobkový list a vařte 35 - 45 min na mírném ohni
⇒ Zhruba po deseti minutách nalijeme do hluboké hrnce vodu - přidáme sůl a velkou lžíci oleje - necháme vařit vodu - následně přidáme špagety
⇒ Nakonec dochutíme Oregánem, Rozmarýnem a Tymiánem
⇒ A máme hotovo, teď už jen dozdobíme na talíři sýrem a čerstvou Bazalkou
Komentáře
Přehled komentářů
Výborně, jsi fakt šikovná dívčina... gratuluji, vypadá to výborně,
určitě to bude i vynikající .... mňam mňam hned bych si dala
Jupí
(Babička, 23. 6. 2015 15:16)